Развлечения

В допълнение към мечтаната почивка в „Радовата къща“ и село Варвара може да се насладите на приятни преживявания, някои от които уникални за цяла България.

Местността е известна със своите минерални извори. Топлата минерална вода е лечебна и помага при проблеми с мускулите и ставите. А плуването е благотворно за целия организъм.

Басейн с минерална вода

В двора на Първата Радова къща е разположен басейн с чиста, кристална минерална вода, който е достъпен само за гостите на хотела.
През летния сезон на разположение за вас са шезлонги и чадъри.

Самостоятелна градина

Към втората Радова къща посетителите могат да използват третата ни градина. Тя предлага удобствата, спокойствието и тишината за самостоятелно барбекю.

Забележителности в района,

които ще впечатлят всички любители на планинския туризъм, историческите местности и фотографията.

Ето какво трябва да посетите:

  • Местността „Св.Марина“
  • Църквата „Св. Великомъченица Варвара“
  • Чепинското дефиле
  • Кукерите – по стар обичай на Нова Година местни жители се обличат в кожи и слагат маски, за да прогонят злите духове. Млади мъже и жени ежегодно се обличат в кукерските си костюми, за да запазят древната традиция.
  • Дековилната железница единствената в България теснолинейна железопътна линия. Тя е с маршрут Септември-Добринище, като минава през три планини (Рила, Пирин и Родопите), 7 общини, 35 тунела и 12 гари, между които най-високата гара на Балканския полуостров – Аврамово-цели 1267м.
  • Парният локомотив – все още е действащ. При предварителна заявка към БДЖ желаещите туристи могат да се повозят с влака, задвижван от автентичния парен локомотив.

Резервирайте още сега своята мечтана почивка в Къща за гости Радовата къща с.Варвара! Свържете се с нас на тел.0895 022 558 или на страницата ни за Контакти!